1
min read
A- A+
Pročitano

BMW izbacuje 50 odsto modela sa klasičnim pogonom

15/03/2020 - 7:00
Autor:Fos Media
420 pregleda

Izvjesno je da je kompanija BMW Grupa spremna svoju ponudu automobila i motocikala potpuno izmjeniti i radikalno uvesti hibridna i potpuno električna vozila, dok će modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem ostati tek dio ponude.

foto

Foto: Bloomberg

BMW je objavio mnoštvo finansijskih informacija, označivši kraj svoje finansijske 2019. godine vijestima da je zarada rasla. Prihodi za ovu grupu koja uključuje i BMW motocikle kao i Mini i Rols-Rojs premašili su 100 milijardi eura prvi put u svojoj istoriji.

Ipak u dugačkom saopštenju najzanimljivija informacija je vrlo šturo spomenuta. Naime, BMW spominje da uskoro stiže promjena pogona na polovini trenutnih vozila BMW Grupe, a potpuna revolucija počinje već sljedeće godine.

U saopštenju stoji što se tiče automobila, do 50 posto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova biće eliminisano od 2021. nadalje na prelazu u stvaranje poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila u korist dodatnih elektrificiranih pogonskih sklopova.

U najavi se ne navode detalji o određenim modelima, ali prelazak na elektrifikaciju je jasan. Počevši od 2021. godine, BMW će poduzeti veće korake u prelazu s pogonskog sistema sa unutrašnjim sagorijevanjem na hibridne i električne sisteme.

To ne znači da će polovina BMW trenutnih modela nestati u narednim godinama, mada je vjerovatno izvjesno prorjeđivanje ponude. Treba napomenuti da se to odnosi na cijelu BMW Grupu.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari