1
min read
A- A+
Pročitano

Koliko košta Putinov "Rolls-Royce" (VIDEO)

24/08/2019 - 14:44
Autor:Fos Media
806 pregleda

Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je prvi izložbeno-prodajni salon u Moskvi.

Foto

Foto: Tanjug/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Ova marka automobila je razvijena pod okvirom državnog projekta "Kortež", pod patronatom predsjednika Vladimira Putina, koji je jednu od limuzina Aurus koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsjednika.

Ta limuzina bi trebalo da postane nasljednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile sovjetske lidere, navodi agencija Rojters.

Ciljna grupa kupaca limuzine Aurus, čija je cijena oko 250.000 eura, su klijenti u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namijenjena i evropskim i kineskim kupcima.

"Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Ruska vlada je u projekat limuzine Aurus od 2013. godine uložila više od 180.000.000 eura.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut, poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers.

Na ceremoniji otvaranja prodajnog salona predstavljen je model limuzine Senat Aurus.

Aurus Senat koristi isti 4.4 litarski V8 motor koji se nalazi i u Putinovoj predsjedničkoj limuzini, ali manje snage, oko 600 KS i 880 Nm.

Inače, ovaj motor razvijen je u saradnji sa stručnjacima Porschea.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari