1
min read
A- A+
Pročitano

Amazon uklonio sa sajta božićne ukrase sa slikama Aušvica

02/12/2019 - 15:19
Autor:Fos Media
169 pregleda

Svjetski gigant za prodaju robe preko interneta Amazon je saopštio je da je uklonio božićne ukrase i druge predmete sa slikama Aušvica koji su mogli da se kupe preko njegovog sajta. Kompanija je navela da svi prodavci moraju da slijede njegove smjernice za prodaju i da će oni koji to ne čine biti sklonjeni.

Foto: Rojters

Foto: Rojters

Amazon je donio tu odluku pošto je državni muzej Aušvic-Birkenau apelovao na njega da ukloni te predmete među kojima je između ostalog bio otvarač flaša sa temom Aušvica i podloga za miš sa Birkenau "masakrom".

"Prodaja božićnih ukrasa sa slikama Aušvica izgleda neprikladno. Aušvic na otvaraču za flaše je dosta uznemirujuća stvar i pokazuje nedostatak poštovanja", naveo je muzej.

Mnogi su preko društvene mreže Tviter izrazili ogorčenost zbog te prodaje. Memorijalni centar Aušvic-Birkenau saopštio je da poziva još jednu onlajn platformu Viš šoping (Whish Shopping) da prestane da prodaje te proizvode.

Tokom Drugog svjetskog rata, od 1940. do 1945. godine, 1,1 milion ljudi, u najvećem broju Jevreja, ubijeno je na masovan, industrijski način - gasom i drugim sredstvima, i spaljeno u logoru Aušvic-Birkenau koji su nacisti otvorili na jugu okupirane Poljske.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari