1
min read
A- A+
Pročitano

Najlošiji kvartal za Samsung u zadnje tri godine

07/07/2019 - 11:32
Autor:Fos Media
138 pregleda

Za Samsung su prva tri mjeseca ove godine, finansijski gledano, obilježena kao najlošiji kvartal kompanije u posljednje tri godine.

foto

Foto: Samsung

Prihodi i dobit značajno su niži nego u istom periodu prošle godine, a trend pada će se, kako sada stvari stoje, nastaviti i u drugom kvartalu. Prema objavljenim službenim očekivanjima, u Samsungu predviđaju da će im prihodi biti na nivou od oko 48 milijardi dolara, dok bi kvartalna dobit trebalo da iznosi oko 5,5 milijardi, prenosi SEEbiz.

Prihodi bi, prema tim podacima, trebalo da budu oko četiri odsto manji nego u istom periodu prošle godine, a dobit čak 56 odsto.

Potpuni podaci o Samsungovom finansijskom stanju biće objavljeni u narednim sedmicama, a za sada se zna da su rezultati prošlog tromjesečja mogli biti i lošiji da nije Epla.

Naime, ta je kompanija od Samsunga naručila velike količine OLED panela za modele ajfonaX i XS, ali nije u potpunosti ispunila očekivanja. Drugim riječima, Epl je inicijalno precijenio potražnju, a nije uspio da proda dovoljno jafon modela da od Samsunga naruči minimalnu ugovorenu količinu OLED panela. 

Zato je korejska kompanija od Epla tražila plaćanje penala, za koje se sada navodi da su isplaćeni tokom drugog kvartala, u iznosu od oko 680 miliona dolara.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari