1
min read
A- A+
Pročitano

Rad od kuće ostaje zauvijek, poručio Tviter zaposlenima

13/05/2020 - 19:14
Autor:Fos Media
108 pregleda

Kompanija "Tviter" objavila je da će nekim zaposlenima omogućiti stalni rad na daljinu, odnosno od kuće. Mnogi predviđaju da će i ostale tehnološke firme slijediti ovaj primjer.

f

Foto: Pixabay

Kompanija "Tviter" saopštila je u utorak da je prva velika tehnološka firma koja zaposlenima omogućava stalni rad od kuće, čak i pošto se okonča epidemija koronavirusa.

Izvršni direktor kompanije, Džek Dorsi, poslao je obavještenje zaposlenima da oni kojima pozicije to dozvoljavaju, mogu da nastave da rade na daljinu i kada se kancelarije otvore.

"Bili smo jedna od prvih kompanija koja je prešla na model rada od kuće. Bićemo i dalje, i nastavićemo da na prvo mjesto stavljamo sigurnost naših ljudi", navodi portparol "Tvitera".

Svi kompanijiski događaji uživo su odloženi, a iz kompanije navode da većina njihovih kancelarija neće biti otvorena prije septembra.

"Neki to možda neće shvatiti ozbiljno jer je to "Tviter" – ali iz Silicijumske doline možemo mnogo naučiti o fleksibilnosti na radnom mestu", kaže Srinat Srinivasan, gostujući profesor na Fakultetu novinarstva na Univerzitetu "Stoni Bruk" u Njujorku.

"Postojalo je uvjerenje da je rad od kuće bio način da se sakrijete od šefa, a vrijeme koje provedemo u kancelariji se više vrednovalo. Ali, pokazalo se da ljudi mogu biti mnogo produktivniji u obavljanju zadataka radeći od kuće. Mnogi se žale da više rade od kuće i da su iscrpljeni", dodaje profesor.

 

Izvor: RTS

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari