1
min read
A- A+
Pročitano

Tviter će predati predsjednički nalog Bajdenu na dan stupanja na dužnost

21/11/2020 - 11:18
Autor:Fos Media
41 pregleda

Twitter će predati kontrolu nad predsjedničkim nalogom @POTUS Džou Bajdenu nakon što položi zakletvu za američkog predsjednika, čak i ako sadašnji predsjednik Donald Tramp ne prizna poraz, prenijeli su u petak američki mediji.

Foto

Foto: Pixabay

Privatni račun @realDonaldTrump, sa oko 88 miliona pratilaca, postao je jedno od najmoćnijih Trampovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni nalog @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog naloga i ima oko 32 miliona pratilaca.

Twitter je ranije najavio da će se nakon što Tramp prestane da bude predsjednik odnositi prema njegovom privatnom nalogu, kao i prema svim drugim s kojih se šire netačne informacije.

Twitter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trampovo korišćenje te platfome za širenje dezinformacija i teorija zavjre, piše agencija Hina.

Od izbora, društvena mreža je označila mnoge Trampove tvitove o masovnoj izbornoj prevari oznakom da su u suprotnosti sa zvaničnim informacijama.

Proces prebacivanja naloga na Bajdena, prema Twitteru, odvija se u saradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017.

Prenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trampovih tvitova s računa @POTUS, kao i s naloga @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsjednik).

Tramp često nove mjere i politike najavljuje na Twitteru pa ga kritikuju da vlada - tvitovanjem.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari