1
min read
A- A+
Pročitano

"Veliki odgovor na napade Amerike" je "60 odsto brži od Androida"

14/06/2019 - 10:29
Autor:Fos Media
689 pregleda

Ako je suditi prema navodima kineskog Global Timesa, Huawei intenzivno testira svoj sopstveni operativni sistem HongMeng zajedno sa internet gigantima i domaćim proizvođačima telefona. Novi sistem će biti objavljen u narednih nekoliko mjeseci.

Foto

Foto: Depositphotos / Imaginechina

Kineski list navodi izvještaj tehnološkog giganta Tencent, kao i proizvođače pametnih telefona Xiaomi, Oppo i Vivo, a citira i neimenovani izvor "blizak velikom kineskom provajderu" koji ističe da glavne kineske tehnološke kompanije "aktivno rade sa Huaweijem kako bi unaprijedile verziju HongMeng OS-a, koji se smatra velikim odgovorom na napade Amerike".

Bilo je infomacija i da će novi OS biti objavljen na jesen, uz predstavljanje novog modela Huawei Mate 30 serije, dok Global Times navodi Huawei P40 kao alternativu.

Pojava kontradiktornih informacija o tome koliko je Huaweijev OS zaista spreman za izlazak na tržište, mogla bi da objasni zbog čega je konkretan datum objavljivanja softvera ostao neotkriven.

Global Times, u svom izvještaju, ističe da će novi operativni sistem biti "60 odsto brži od Androida", ponavljajući tvrdnju izvršnog direktora Huaweijevog poslovanja telefonima Ričarda Jua, koji je ranije dao identičan komentar.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari