1
min read
A- A+
Pročitano

Pogledajte: Studenti Mašinskog fakulteta napravili model ljudske ruke (VIDEO)

27/06/2019 - 9:35
Autor:Fos Media
447 pregleda

Grupa studenata završne godine bečelor studija Mehatronike projektovala je i napravila model ljudske ruke, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen/YT

Kako je objašnjeno za sada upravljaju šakom pomoću rukavice sa senzorima koja se navuče na zdravu ruku.

"Projekat je vrlo interesantan i izazovan i studenti namjeravaju da na master studijama nastave da rade na vještačkoj ruci i da usavrše njene funkcije. Ovakvi multidisciplinarni projekti omogućavaju saradnju sa mnogim strukama, u ovom slučaju na primjer, pored drugih, i sa Medicinskim fakultetom", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su studenti bečelor studija Mehatronike ove godine radili na još četiri projekta automat za pravljenje koktela, CNC ploteru, modelu Mars rovera, i humanoidnom robotu, dok su studenti master studija pravili model indistrijskog robota.

"Na svim studijskim programima na Mašinskom fakultetu studenti primjenjuju stečena znanja na praktičnim projektnim zadacima, što im omogućava ne samo produbljivanje znanja, nego i sticanje pouzdanja u sopstveno znanje i mogućnosti. Takođe, studenti koji pokažu spremnost za rad i učenje, se uključuju u naučno-istraživačke projekte i projekte za privredu, što im omogućava dodatna znanja, pored redovno stečenog na studijama", poručuju iz UCG.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari