1
min read
A- A+
Pročitano

Kritičari i novinari nagradili Žiku Todorovića

10/02/2018 - 10:27
Autor:Fos Media
173 pregleda

Legendarni srpski glumac Srđan Žika Todorović, u svom prvom javnom pojavljivanju u javnosti nakon porodične tragedije, primio je nagradu filmskih kritičara i novinara za najboljeg glumca u prošloj godini.

aa

Foto: Novosti.rs

"Uglavnom sam dobijao nagrade od kolega, a interesuje me da pročitam u novinama kritiku o sebi i svom radu, volim kad je afirmativno. Zato mi ova nagrada znači", rekao je Todorović na dodjeli u Muzeju jugoslovenske kinoteke, prenosi Blic.

On je nagradu dobio za ulogu u filmu "Besni pas" Dragana Pešikana. Todoroviću je prije nepunih dva mjeseca preminuo trogodišnji sin i ovo mu je bilo prvo pojavljavanje u javnosti. On je poznat kao neko ko nerado daje intervjue, pa je izjava koju je dao i sam dolazak na dodjelu ima posebnu vrijednost.

Fipresci Srbija za najbolji film proglasila je "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, koji je dobio priznanje i za najbolju režiju i scenario.

Najbolja glumica je Sloboda Mićalović koaj je nagrađena za ulogu u filmu "Na mlečnom putu".

Za najbolju fotografiju nagrađeni su Goran Volarević i Martin Šec za film "Na mlečnom putu", dok je priznanje za najbolju montažu pripalo Đorđu Stankoviću za "Afterparti", za najbolju muziku Nemanja Mosurović za ostvarenje "Prokleti Pas", za kostim Jelena Stokuća za film "Zona Zamfirova".

Nagrada za najbolji dokumentarni film pripala je Mili Turajlić za ostvarenje “Druga strana svega”, dok je za najbolji strani film proglašeno ostvarenje "Bez ljubavi" Andreja Zvjaginceva.

Posebna nagrada za životno djelo i trajni doprinos srpskoj kinematografiji uručena je Đorđu Nikoliću. Fipresci Srbija posthumno je nagradila Aleksandra D. Kostića.

is_sponsored
0

Komentari