1
min read
A- A+
Pročitano

Kontroler za PS5 izgleda fenomenalno

19/04/2020 - 7:21
Autor:Fos Media
186 pregleda

Plejstejšn 5 (PlayStation 5) bi se po svemu sudeći trebao pojaviti na tržištu krajem ove godine, a uprkos pandemiji, Soni još uvijek nije objavio datum izlaska. Upravo suprotno, predstavili su novi DualSense kontroler koji je u kratkom vremenu skupio izuzetno dobre reakcije na društvenim mrežama i pokazao da kompanija prati sugestije igrača.

foto

Foto: Sony

Radi se o primjetnom dizajnerskom odmaku od DualShocka, ali to je načelno dobra stvar jer vidljivo je da ne pokušavaju "izmisliti toplu vodu", već idu provjerenim stazama. Kontroler djeluje masivnije i to je dobra stvar što se udobnosti i upravljanja tiče. Iz Sonija ipak poručuju da je kontroler "manji nego što izgleda", prenosi Index.

Promijenili su i ugao "hand triggera" ili R1/2 i L1/2 tipki i oblik ručki, dok su svjetla prebačena na gornji dio kontrolera i okružuju touch pad. Tipka "Share" sad se zove "Create", a Soni obećava da će biti još lakše dijeliti sadržaj koji igrači stvaraju. Isto tako, kontroler je dobio i vlastiti mikrofon, što znači da neće biti nužno koristiti slušalice, iako aktivnim korisnicima i dalje preporučuju korišćenje slušalica.

Mikrofon bi mogao imati dvojaku ulogu s obzirom na najavljeni Tempest 3D zvuk pa bi mogao pomagati i prilikom određivanja pozicije igrača u prostoriji s ciljem optimizacije zvuka.

Ipak, onaj najbitniji dio svakako je prelazak na napredniju haptičku vibraciju koja bi se najviše mogla odraziti na način na koji igramo, a L2 i R2 tipke mogu se dinamički prilagođavati kako bi igrači imali što prirodniji osjećaj tijekom igranja određenih igara.

Soni je kao primjer dao prolazak auta kroz blato i način na koji će se to odraziti na različit način vibriranja kontrolera i otpora tipki.

Podsjećamo, Plejstejšn 5 u prodaji bi se trebao pojaviti krajem ove godine, a jedino je pitanje kako će se pandemija odraziti na džepove kupaca.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari