1
min read
A- A+
Pročitano

Nema više godišnjih verzija spotskih igara iz EA?

14/11/2017 - 19:29
Autor:Fos Media
19 pregleda

Izvršni direktor Electronic Artsa, Endru Vilson, je u nedavnoj izjavi za Bloomberg TV rekao da ćemo možda u skorijoj budućnosti doći do tačke gdje tradicionale godišnje verzije igara poput FIFA 18 ili Madden NFL 18 više neće postojati u takvom oboliku, već će postati “servis od 365 dana koji se stalno apdejtuje i dopunjuje”.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

On kaže da smo trenutno u takvoj situaciji kada je u pitanju programiranje da se kod veoma lako i efikasno dopunjuje novim sadržajem, osvežavanjem postojećih mehanika, balansiranjem i drugim važnim stvarima, tako da je moguće da jedna FIFA igra bude “nova” i po nekoliko godina, živeći samo od DLC sadržaja, mikrotransakcija i drugih digitalnih usluga, uporedivši to sa e-sport igrama koje funkcionišu na taj način. 

On je takođe rekao da sada živimo u svijetu gde poslednjih godina digitalne prodaje uveliko preuzimaju primat na fizičkim kopijama, a da same igre sve više postaje servis, a sve manej gotov proizvod. Postoji i realna opcija da dođemo u budućnost gdje će se igrači prije svega pretplaćivati da bi igrali igre na servisima kao što je Origin Access, ali i da će servisi za strimovanje igara koje vi igrate “na daljinu” takođe postati sve popularniji. 

Izvor: Play.co.rs

Tagovi

Komentari