1
min read
A- A+
Pročitano

Podgoričanka anđeoskog glasa: „U mojoj kući se uvijek sluša dobra muzika“ (FOTO+VIDEO)

09/03/2020 - 11:14
Autor:Violeta Rovčanin
2497 pregleda

Iskra Dedivanović, jedanaestogodišnja djevojčica iz Podgorice, godinama se bavi muzikom. Sa samo pet godina postala je članica hora "Zvjezice". Upoznala se sa prvim notama i pjesmama a potom odlučila i da zasvira saksofon. Učestvovala je na brojnim dječijim festivalima a na posljednjem „Zlatna pahulja", održanom nedavno u Rožajama, osvojila je prvo mjesto. Upoznajte Iskru, djevojčicu koja voli i živi muziku.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Muziku sam zavoljela otkad sam se u petoj godini upisala u hor ’Zvjezdice’. Od tada pa do danas volim horsku pjesmu, ali i kad sam solista i dok sviram svoj instrument za čiji je izbor zaslužan moj vršnjak, drug Jakša, koji me je naučio kako se ovaj instrument voli“, kaže Iskra za FOS.

Ljubav prema muzici je, priznaje, naslijedila od roditelja. U njihovoj kući je uvijek veselo, mama i tata su glavni „krivci“ što se u kući sluša samo kvalitetna muzika.

„Mama je bivša članica ’Zvjezdica’ a tata svira bubnjeve od sedme godine. U mojoj kući se uvijek slušala dobra muzika. Kao mala sam pjevušila hitove poznatih izvođača.“

Iskra je nastupala na brojnim festivalima među kojima su „Zlatna pahulja“, „Naša radost“, „Čarobna frula“... Na posljednjem, nedavno održanom festivalu „Zlatna pahulja“ u Rožajama odnijela je pobjedu.

„Otpjevala sam pjesmu ’Mi smo djeca vaša’. Nisam razmišljala o nagradama a još manje o pobjedi. Htjela sam da se zabavim i jesam. Tekst za pjesmu je napisala Ana Klepić, moja dirigentica i velika podrška. Muziku je radio Mirsad Serhatlić a aranžman Lado Leš kojeg sam upoznala i oduševila se sa koliko ljubavi prilazi svakom djetetu“, priča naša sagovornica.

No, nije ni čudo da ostvarujete rezultate kada se bavite onim što volite. Tada ništa nije teško a svaka nagrada dođe kao podsticaj za veće i uspješnije korake.

„Muzika se voli, To je igra nota i instrumenata“, kaže Iskra za FOS.

Učenica je šestog razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor i petog razreda Muzičke škole „Vasa Pavić“, odsjek saksofon. No, kada se sve radi iz ljubavi, obaveze nije teško uskladiti.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Nije mi teško ni da uskladim školu i muziku. Igram se i uživam“, priča Iskra.

Sada, nakon uspjeha na takmičenju, nada se da će njena pjesma zaživjeti.

„Želim da ova pjesma stigne do dječijih srca i srca roditelja, da podjednako uživaju slušajući je u kolima, na dječijim rođendanima i žurkama.“

A tako će i biti ukoliko imate podršku, onu pravu, iskrenu, koja vam daje vjetar u leđa i širi krila spremna za let.

„Najveća podrška su mi roditelji kao i brat i sestra koji znaju svaku moju pjesmu. Porodica i ljubav su iznad svega“, zaključuje ova talentovana djevojčica za FOS.

Pobjedničku pjesmu poslušajte ovdje:

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari