1
min read
A- A+
Pročitano

Tošiba dostigla desetostruko veći operativni profit

07/08/2019 - 14:57
Autor:Fos Media
95 pregleda

Japanska kompanija Tošiba prijavila je desetostruki rast operativnog profita u prvom fiskalnom kvartalu, zahvaljujući implementaciji mjera za smanjenje troškova.

foto

Foto: Toshiba

Operativna dobit elektronske kompanije je u periodu april-jun dostigla 7,8 milijardi jena (73,49 miliona dolara), u odnosu na 730 miliona jena iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju Tošibe, a prenosi agencija Rojters.

To je, ipak, nešto niža dobit u odnosu na prosječnu prognozu troje analitičara koje je anketirao Refinitiv, a koji su predviđali profit od 11,63 milijarde jena.

Tošiba je, takođe, zadržala svoju godišnju prognozu profita na 140 milijardi jena, u skladu sa ciljem koji je kompanija postavila u svom petogodišnjem planu.

Japanski konglomerat je, kako navodi Rojters, konsolidovao svoje fabrike, ukinuo jedan broj radnih mjesta, pobošljao način nabavke da bi nadoknadio otuđenje svog preduzeća za proizvodnju čipova, koje je prošle godine prodao kako bi "zakrpio rupu" u bilansu od više milijardi dolara, nastalu usled kolapsa njegove nuklearne jedinice u SAD-u.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari