1
min read
A- A+
Pročitano

Zašto se mačke češu o naše noge?

22/03/2020 - 7:19
Autor:Fos Media
880 pregleda

Stručnjaci tvrde kako je ponašanje mačaka puno teže za tumačenje od psećega jer one mnogo suptilnije pokazuju emocije. Razlika nije samo u karakteru nego i u fiziologiji. Naime, mačke svojim mišićima lica mogu proizvesti mnogo manje izraza nego psi pa emocije najčešće pokazuju pokretima i ponašanjem.

foto

Foto: Shutterstock

Jedan od takvih obrazaca ponašanja je češanje o ljude. To je ono kada vam se mačka mota oko nogu i cijelim tijelom trlja o vas. Ona krene od glave, ušima i njuškom dobro vas očeše, zatim nastavi rebrima te vam se naposljetku repom omota oko noge. No znate li što vam time vaša maca želi poručiti? Ona vas tako obilježava svojim mirisom.

Postajete njen čovjek i želi da za to zna cijeli svijet. Barem onaj dio svijeta koji je to u stanju nanjušiti. Izlučivanjem feromona i ostavljanjem mirisa mačka zapravo izražava naklonost te životinjski svijet obavještava o vašoj povezanosti.

No može se dogoditi i da se maca trlja o vaše noge na malo agresivniji i drugačiji način nego što to čini kada vam pokušava reći da ste njeni. Ako se to dogodi, ona vam želi reći da joj nešto nije po volji. Stoga, ako to osjetite, preispitajte svoje akcije ne biste li shvatili jeste li učinili nešto krivo.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari