1
min read
A- A+
Pročitano

Francuski restoran Mirazur proglašen najboljim na svijetu

26/06/2019 - 9:57
Autor:Fos Media
207 pregleda

Francuski restoran Mirazur argentinskog šefa Maura Kolagreka u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svijetu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa Restauranta na prigodnoj svečanosti održanoj u utorak u Singapuru.

Azur Vibes

Foto: Azur Vibes

Noma u Kopenhagenu zauzela je drugo mjesto na toj rang-listi 50 najboljih restorana u svijetu, najuglednijoj u svjetskoj gastronomiji, iza koje je Asador Etxebarri u španskoj Baskiji. Četvrto mjesto je pripalo Gagganu u Bangkoku. Mauro Kolagreko koji je na lanjskom izboru bio na trećem mjestu, jedini je strani šef u francuskom vodiču Mišlen okrunjen trima zvjezdicama.

U društvu supruge Julije, Brazilke i osoblja Mirazura Kolagreko se nakon proglašenja pobjednika popeo na pozornicu noseći veliku zastavu na kojoj su bile četiri manje - argentinska, brazilska, francuska i italijanska, prenosi Hina.

"Ova zastava prikazuje Mirazur i novi način kuvanja u Francuskoj", rekao je.

Odao je priznanje Francuskoj koja mu je omogućila da se "izrazi" kroz gastronomiju, Argentini za "uspomene iz djetinjstva", Brazilu koji mu je dao "ljubav njegova života" te Italiji iz koje dolazi polovina njegova osoblja.

"Hvala mom timu. Zaslužujete ovo. Hvala mojim prijateljima koji su nas podupirali ovih trinaest godina", dodao je.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari