1
min read
A- A+
Pročitano

Atraktivna glumica pozvala na seksualni štrajk: Ne smijemo da rizikujemo da zatrudnimo

12/05/2019 - 11:57
Autor:Fos Media
1467 pregleda

Glumica i aktivistkinja pokreta #MeToo Alisa Milano pozvala je žene da joj se pridruže u “seksualnom štrajku” u odgovor novom zakonu u abortusu usvojenom u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

foto

Foto: AP Photo

“Sve dok žene ne budu imale zakonsku kontrolu nad svojim tijelima, ne smijemo da rizikujemo da zatrudnimo”, napisala je glumica na Tviteru.

Džordžija je usvojila zakon kojim je uvela skoro pa potpunu zabranu abortusa, piše BBC.

Tvit Alise Milano pokrenuo je polemiku na Tviteru, a vrlo brzo hešteg #SexStrike dospio je u trending na Tviteru u Americi.

Njen tvit je fejvovalo više od 35.000 ljudi, a retvitovan je više od 12.000 puta. Glumica Bet Midler na Tviteru je iskazala podršku Alisi Milano.

Zakon poznat kao “heartbeat” predviđa zabranu abortusa od trenutka kada se mogu čuti otkucaji srca fetusa – što je otprilike šesta nedjelja trudnoće. Međutim, većina žena ni ne zna da je trudna u tom periodu, a čak i jutarnje mučnine počinju tek u 9. nedjelji trudnoće.

Mišljenja o glumičinom predlogu na internetu su podijeljena, te su uslijedile i kritike onih koji podržavaju novi zakon, ali i onih koji ne smatraju da žene imaju seks samo da bi pružile zadovoljstvo muškarcu.

“Cijenim nameru, ali #SexStrike je loša i seksistička ideja”, napisala je jedna korisnica Tvitera. “Kao da pružamo seks kao nagradu koja mora da se zasluži. To je poricanje ženskog zadovoljstva.”

“Samoporicanje i apstinencija zarad nekog cilja je antiteza seksualno osnaženom svijetu”, napisala je druga.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari