1
min read
A- A+
Pročitano

Muškarci u vezama su racionalniji i manje rizikuju

02/05/2020 - 22:58
Autor:Fos Media
127 pregleda

Novo istraživanje o ljubavnim vezama pokazalo je da su muškarci nježniji i blaži kada su sa svojom djevojkom nego s prijateljima te da su manje skloni bilo kakvom rizikovanju.

Foto

Foto: Shutterstock

Karol Silva, istraživač u dječjoj bolnici u Philadelphiji, kazala je kako su samci skloniji rizikovanju od muškaraca u vezama, piše Psypost.org.

U istraživanju su učestvovala 134 mladića u vezama. Test o riziku sastojao se igre u kojoj učesnici pokušavaju doći do kraja staze što je brže moguće. Muškarcima je rečeno da što brže stignu na odredište, više novca mogu osvojiti.

U igri se učesnicima predstavlja izbor vožnje kroz raskrsnicu kako bi se uštedjelo vrijeme, ali rizikovali bi sudar automobila ili bi kočili ili čekali pogodan trenutak da prođu raskrsnicu, a ako pričekaju izgubiće na vremenu. Istraživači su otkrili da su učesnici u prisustvu svoje djevojke preuzeli znatno manje rizika.

Prisutnost partnera ima svojevrsni način pripitomljavanja, rekla je Silva. Istraživači vjeruju da izbjegavanje rizika može značiti sigurnost ili da prisutnost partnera djeluje tako da muškarci postaju manje zabrinuti zbog izvršavanja zadataka.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari