1
min read
A- A+
Pročitano

Naslovnica koja šalje važnu poruku: Oda ženskom osnaživanju na Bliskom istoku (FOTO)

30/05/2019 - 8:53
Autor:Fos Media
257 pregleda

Na junskoj naslovnici časopisa Voga Arabija (Vouge Arabia) našla se Vini Harlou, sada već svjetski poznata manekenka neobičnog izgleda. Uz Vini na fotografijama je i zvijezda u usponu - Šahad Salman. Ove hrabre djevojke svijetu šalju zajedničku poruku -  "žena uz ženu".

Foto: Instagram

Foto: Instagram/Vogue

Naslovnica je fotografisana tokom njihovog prvog susreta, međutim iako su ih dijelili kilometri udaljenosti ranije su komunicirale putem društvenih mreža.

"Prije gotovo godinu dana, Šahad je postavila post na Instagramu na kojem su bile njena i moja fotografija jedna do druge. U opisu posta je napisala da je "čudno" koliko smo slične. Odgovorila sam da u tome nema ništa čudno jer je ona predivna", kazala je Vini.

Šahad je kazala kako joj je Vini bila uzor, i da joj je u trenucima kada nije prihvatala sebe bila podrška, kao i da joj je ulila želju da se bori.

Vini je prvi model s vitiligom, vrlo izraženom depigmentacijom kože, a svojim primjerom inspirisala je i ostale djevojke da prihvate sebe i da budu uspješne.

Slavu je stekla zahvaljujući emisiji "America's Next Top Model", a tom prilikom govorila je i o vršnjačkom nasilju sa kojim se svakodnevno susretala zbog vitiliga.

Nadimak "krava" bio je nešto sa čim je mislila da će morati da se pomiri. Zbog toga je strahovala da nikada neće moći da ostvari svoj san i prošeta pistom. Ali nije odustajala jer je željela da dokaže i sebi i drugima da svaka osoba može da ostvari svoj san uprkos svojim "manama" i preprekama koje joj se nađu na putu. 

Komentarišući svoj najnoviji uspjeh, to što se našla na naslovnici prestižnog časopisa, Vini je napisala:

"Ljepota je u oku posmatrača, i nijedna 'definicija ljepote' ne bi trebala biti važna osim one u koju ti vjeruješ. Otvarajmo nova vrata i hodajmo novim putevima, da svima napravimo mjesta".

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari