1
min read
A- A+
Pročitano

Posjetite Edinburg i prenoćite u hotelu iz priča o čuvenom čarobnjaku (FOTO)

10/07/2019 - 10:28
Autor:Fos Media
303 pregleda

Ukoliko ste veliki ljubitelj priče o svijetu čarobnjaka, i želite da posjetite grad u kojem je ona napisana, spakujte kofere i zaputite se u Edinburg.

Foto: Tillthemoneyrunsout.com

Foto: Tillthemoneyrunsout.com

Ovaj škotski grad je bogat različitim sadržajima, a možete i da prenoćite u jedinstvenom "Hogwarts" hotelu. 

Mjesto gdje knjige spisateljice J.K.Rowling oživljavaju nalazi se u Edinburgu i sređeno je tako da u potpunosti liči na Hogwartsovske prostorije. 

Glavna prostorija je uređena u stilu kuće "Gryffindor", pa su zidovi oblijepljeni autentičnim tapetama, a sa plafona vise lebdeće svijeće, piše klix.ba.

Ovo odmaralište ima nekoliko specijalnih predmeta koji su pripadali autorki priča, a koje fanovi imaju priliku da koriste prilikom boravka. Jedna od tih stvari je i sto koji je Rowling koristila prilikom pisanja knjiga. 

Interesantno je da je ovaj stan uredila velika obožavateljka ovog filma, pa je sve predmete mjesecima prikupljala na aukcijama. Ona se zove Yue Gao, a sebe smatra "superfanom" Harija Potera. 

"Proputovala sam mnogo zemalja i usput skupljala sitnice koje se sada nalaze u ovom stanu. Tu su neke stvari koje nećete moći da nađete nigdje drugdje", rekla je Gao.

Noćenje u ovom stanu koštaće vas 192 dolara, a potrebno je rezervisati mesto ranije jer je potražnja za ovim prenoćištem velika.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari