1
min read
A- A+
Pročitano

Volite odmor pun raznolikosti: Sicilija je pravo mjesto za vas

13/02/2020 - 21:44
Autor:Fos Media
130 pregleda

Ne samo da ima predivne plaže, već ovo italijansko ostrvo krije razna iznenađenja i ima ponudu, za svačiji ukus.

Foto

Foto: Shutterstock

Mediteransko ostrvo, Sicilija, bogato je istorijom, kulturnom baštinom i arhitekturom, piše Independent. Može se pohvaliti netaknutim plažama i prirodom, brojnim epikurejskim naslijeđima, a postoje i brojne domaće igre i aktivnosti.

Zapravo, Sicilija je čudesan spoj drevnog i modernog. Sve to je čini idealnim odredištem za one putnike 21. vijeka koji traže nešto drugačije.

foto

Foto: Shutterstock

Elegantni smještaj

Poslije istraživanja ostrva konjem, biciklom ili brodom, prepuštajući se senzacionalnoj sicilijskoj kuhinji ili upijajući sunce na nekoj netaknutoj plaži, dobro je znati da se ovaj idilični niz luksuza ne mora završiti ni kada se vratite u smještaj. Rezervacija vile u agencijama osigurava da vaše ostrvsko iskustvo uvijek bude zlatni standard. Bilo da tražite rezidenciju na vrhu brda sa zadivljujućim pogledom na Mediteran ili želite biti okruženi maslinicima u nekoj prirodi, njegove vile koje sami birate omogućavaju posjetiocima uživanje u opuštajućoj udobnosti, za razliku od bilo kojeg drugog mjesta.

Senzacionalno vino Sicilije

Sicilija je odavno bila omiljena destinacija za sve ljubitelje vina i ništa nije bolji primjer za to nego vina Mandrarossa. Vina koja proizvodi više poljoprivrednika pokazuju drugu stranu ostrva. Inovacija i eksperimentisanje su u središtu ove organizacije, a posjeta vinogradu je obavezna za svakog posjetioca enofila. Brend Mandrarossa dobija sve zaslužene pohvale među poznavaocima vina.

foto

Foto: Shutterstock

Vile s nevjerojatnim pogledom

Prelijepa vila Le Cicale nalazi se u Menfiju, izrađena je od kamena i u središtu je tipičnih vinograda Sicilije.

Takođe u blizini plaže nalazi se arhitektonski dizajnirana vila Cipressi ( što znači "čempresi"), koja je ime dobila po drveću koje je okružuje.

Postoji i ultra elegantna, moderna vila Essence, sa svojim panoramskim terasama, spektakularnim pogledom na more i sjajni Portopalo. Ima 6x12 metara dug privatni bazen, što vam omogućava stvoriti nezaboravne uspomene.

Ako želite odmor pun raznolikosti, Sicilija je pravo mjesto za vas.

Izvor: Klix.ba

Pročitajte još: 

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari