1
min read
A- A+
Pročitano

Australija: Pronađena žena nakon 12 dana u pustinji

02/12/2019 - 12:53
Autor:Fos Media
502 pregleda

Žena koja se izgubila u udaljenom pustom dijelu Australije prije 12 dana, spašena je, dok se za njena dva prijatelja još traga, saopštila je danas australijska policija.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Policiji je ženu pronašla tako što je pratila tragove guma automobila sa kojim su putovali, prenosi AP.

Tamara Mekbet Rajli (52) pronađena je u nedjelju uveče i prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i izlaganja suncu, saopštila je policija i dodala da se helikopterima traga za njenim prijateljima.

Njih troje odvezli su se 19. novembra iz Alis Springsa, međutim njihov automobil se zaglavio u koritu rijeke jugozapadno od grada.

Mekbet Rajli je pronađena 1,5 kilometara sjeverno od kola, blizu izvora vode, a kako je navela policiji, trudila se da ostane blizu vode koju je pila, zbog čega je vjerovatno i izdržala sve ovo vrijeme, prenosi Tanjug.

Prema njenim riječima, njeni prijatelji su nastavili da hodaju 20 kilometara ka autoputu kako bi izbjegli pustinjske vrućine koje su dosezale i 40 stepeni, a sa sobom su imali vodu i malo hrane.

Ona je kazala da je ostala kod izvora vode jer nije vjerovala da bi izdržala pješačenje do autoputa, kao i da nije znala da li ih iko traži.

"Kada me je pronašao helikopter mislila sam da su prijatelji stigli do autoputa", rekla je Mekbet Rajli.

U policiji su kazali da su otkrili tragove cipela, ali da je područje po kome se kreću prilično razunoliko - puno je pješčanih dina, glinenog tla, ali i stijena.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari