1
min read
A- A+
Pročitano

Paralizovan, a operiše: Pacijenti me čudno gledaju

07/12/2017 - 10:27
Autor:Fos Media
112 pregleda

Tridesetšestogodišnji Marko Dolfin iz Italije ostao je paralizovan nakon nesreće na motoru. Međutim, sada se uz pomoć robotizovanih invalidskih kolica podiže iznad operacionog stola kako bi mogao da operiše pacijente.

dxfb

Foto: Twitter

"Svaki put kad uđem u operacijsku salu i pacijenti shvate da ću ih ja operisati, imaju neobičan pogled. Ne znam je li to do anestezije ili zato jer su me vidjeli da dolazim u invalidskim kolicima", ispričao je Marko za Corriere Della Serra, prenosi portal 24 sata.

Ovaj ortopedski hirurg već šest godina živi u invalidskim kolicima i radi u torinskoj bolnici San Giovanni Bosco.

rfzgj
Foto: twitter

Ostao je paralizovan nakon saobraćajne nesreće na motoru i dok se i za neke najmanje stvari danas mora oslanjati na pomoć drugih, za ovog 36-godišnjeg doktora u operacionoj sali sve je kao uvijek.

Mirnih ruku stoji nad pacijentima uz pomoć egzoskeleta koji je dizajniran posebno za njega. 

"Ovo su invalidska kolica koja se mogu postaviti u vertikalni položaj, a upravljam njima preko daljinskog i omogućavaju mi da radim posao koji sam odabrao",  ispričao je hirurg koji dolazi iz ljekarske porodice.

U kolicima je završio nakon što je motorom žurio u bolnicu kako bi pomogao kolegi. Sudario se tek 300 metara od bolnice u koju je taj dan stigao kao pacijent.

Komentari