1
min read
A- A+
Pročitano

Razjareni bik preskočio ogradu, povrijedio 17 osoba (VIDEO)

03/09/2019 - 13:10
Autor:Fos Media
694 pregleda

U španskom gradu Videresu tokom tradicionalnog festivala povrijeđeno je ukupno 17 ljudi kada je bik iznenada preskočio ogradu i utrčao u gledalište.

foto

Foto: Printscreen

Incident se dogodio u nedelju uveče tokom lokalnih godišnjih svečanosti u Videresu u pokrajini Đironi na sjeveroistoku Španije.

Bik je iznenada preskočio ogradu arene i utrčao u gledalište rušeći sve pred sobom. Iznenađeni gledaoci su u panici pokušali da se sklone ili sakriju, no njih 17 nije uspjelo, prenosi RTS.

Bik je uspio da pronađe izlaz iz arene i stigne do parkinga prije nego što su čuvari uspjeli da ga onesposobe.

 

Stanje dvije najteže povrijeđene osobe, kako je saopštio vladin koordinacioni centar za hitne slučajeve, nalaze se u kritičnom stanju i prebačene su u bolnicu u Đironi, a dvije u lokalnoj bolnici. Većina povrijeđenih je zbrinuta na licu mjesta.

Drama se dogodila samo dan pošto je u bolnici preminuo muškarac koji je bio povrijeđen tokom godišnjeg festivala u Kasteljoni, na istočnoj obali Španije.

Borci za prava životinja na društvenim mrežama izrazili su svoj protest protiv ovakvih festivala, navodeći da je licemjerno zabraniti borbe bikova u Kataloniji, ali dozvoliti da se nastavi sa organizacijom ovakvih festivala.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari