1
min read
A- A+
Pročitano

Žena u 73. godini rodila bliznakinje, muž doživio moždani udar

06/09/2019 - 11:32
Autor:Fos Media
1157 pregleda

Jedna 73-godišnja žena u indijskoj državi Andra Pradeš rodila je blizance. Ljekari su u četvrtak potvrdili da je riječ o dvije djevojčice, koje su se rodile nakon vantjelesne oplodnje (IVF).

foto

Foto: BBC

"Majka i bebe su dobro", rekla je za BBC Telugu dr Uma Sankar, ginekolog.

Mangajama Jaramati rekla je da su ona i njen suprug, koji ima 82 godine, oduvijek željeli imati djecu, ali da do sada nisu mogli začeti.

"Nevjerovatno smo srećni", izjavio je njen suprug Sitarama Rajarao dodajući da je Jaramati zatrudnjela u roku od dva mjeseca od početka IVF liječenja.

Ona je rekla kako su mnogo puta pokušavali dobiti dijete i da su posjećivali brojne ljekare, a ovo im je najsrećniji trenutak u životu. Istakla je da se osjećala stigmatizovano u svojoj zajednici i selu i da su je često isključivali s društvenih okupljanja jer nije bila majka.

Interesantno je da je samo dan nakon što su se blizanci rodili, Rajarao pretrpio moždani udar i trenutno se nalazi na liječenju u bolnici.

Blizanke rođene su carskim rezom, što je uobičajena metoda u ovako rijetkim slučajevima. Tokom 2016. godine još jedna Indijka je u 70-im godinama rodila dječaka, piše BBC News.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari