1
min read
A- A+
Pročitano

Alijev: Azerbejdžan će na bojnom polju odgovoriti na jermenske napade na civile

17/10/2020 - 18:10
Autor:Fos Media
145 pregleda

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev poručio je da će na bojnom polju odgovoriti na napade koje je jermenska vojska izvela na civilna naselja, javlja Anadolija. 

Foto: Twitter/Agencije

Foto: Anadolija

On je u obraćanju naciji kazao da je administracija u Jerevanu napadom na drugi po veličini azerbejdžanski grad Gendže počinila još jedan ratni zločin.

Podsjetio je da su u napadu na Gendže i susedni grad Mingečevir, poginuli i ranjeni Azerbejdžanci, kao i da napadi neće pokolebati volju azerbejdžanskog naroda.

Smatra da administraciji u Jerevanu treba suditi zbog napada na civile.

”Mi njima odgovaramo na bojnom polju. Na bojnom polju se osvećujemo i osvećivaćemo se za nevine koji su poginuli. Nikada nismo ratovali protiv civila, niti ćemo ratovati. Mi nismo Jermeni”, rekao je Alijev.

Naveo je da je u operaciji koju je azerbejdžanska vojska pokrenula kako bi oslobodila svoju teritoriju, uništena velika količina oružja i municije jermenske vojske.

”Vrednost dosad uništenog i zaplijenjenog oružja je najmanje dvije milijarde dolara. Ali opet imaju oružja. Treba pitati: Ko ih naoružava? Šta toliko oružja radi u jednoj siromašnoj zemlji? I danas im se tajnim putevima šalje oružje. Mi želimo odgovor na ova pitanja“, rekao je Alijev.

Prema njegovim riječima, uništena su 234 tenka, 36 tenkova je zaplijenjeno, 49 oklopnih vozila je uništeno, 24 su zaplijenjena, uništeni su i samohodni topovi, raketni sistemi, kao i 196 transportera, dok je 98 zaplijenjeno.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari