Šef diplomatije Srbije: Uvjeren sam da će nas posjetiti papa Franjo

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da je uvjeren da će se "steći uslovi i sa strane države i sa strane Crkve" da papa Franjo posjeti Srbiju, napominjući da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o takvim odlukama uvijek konsultovao sa patrijarhom Irinejem.

Advokati: Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru na deset godina

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović koja zastupa muzičara Vlada Georgieva i poništilo je Rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović, kako prenosi N1.

Islamska zajednica demantuje: Nismo spustili zastavu na džamiji zbog smrti patrijarha

Nakon što jje na džamiji Ferhadija u Banjaluci zastava danas bila spuštena na pola koplja iz Islamske zajednice saopštili su da nije spuštena povodom smrti patrijarha Irineja, kao što je objavljeno u medijima i na društvenim mrežama. 

Stanivuković: Abazović je pošten čovjek koji nije spreman na neprincipijelne dogovore

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković za lidera Koalicije "Crno na bijelo" Dritana Abazovića kaže da su im zajednički mladost, polet i zanos i to što su se u teškim, ali različitim uslovima, borili protiv “sličnih diktatorskih sistema“.