Šešelj: Nećemo dozvoliti da se na osnovu lažnih optužbi i svjedoka Srbi osuđuju

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas ispred Specijalnog suda u Beogradu gdje se održava suđenje za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice, da se grupi policajaca Republike Srpske sudi, kako je rekao, na osnovu lažne optužnice i izmišljenih krivičnih djela.

Za Grčku neprihvatljiv naziv Ilindenska Makedonija

Uprkos insistiranju vlade u Skoplju, Atina se oštro protivi predlogu da novo ime bude Republika Ilindenska Makedonija, a grčki šef diplomatije Nikos Kocijas izjavio je danas, nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, da je za Grčku prihvatljivo rješenje koje je predožio posrednik u pregovorima Metju Nimic.

Kosovo: Ljekari KFOR-a potvrdili vezu osiromašenog uranijuma i smrtnosti vojnika

Više od stotinu italijanskih vojnika koji su služili u Kforu u Metohiji, ili njihove porodice, dobili su odštete zbog bolesti izazvanih osiromašenim uranijumom - zahvaljujući izvještaju italijanske komisije koja je napravila iskorak, dokazavši uzročno-posljedičnu vezu između toksina i povećane smrtnosti vojnika.

Ljubavna drama: Izlazili sa istom djevojkom, muškarac se umiješao i izbo Pantelića

Željko Pantelić (23) ubijen je ubodom nožem u grudi u petak uveče, u dvorištu novosadske Osnovne škole “Svetozar - Toza Marković”. Pantelić je teško ranjen prebačen u bolnicu, gdje je preminuo, a policija je uhapsila osumnjičenog iste večeri.