1
min read
A- A+
Pročitano

Kurc "izolovao" šeficu diplomatije

12/02/2019 - 11:47
Autor:Fos Media
158 pregleda

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc na put u Japan i Južnu Koreju, a potom i u SAD, neće, što je uobičajno, sa sobom povesti šeficu austrijske diplomatije Karin Knajsel.

Foto: AP

Foto: AP

Sa sobom će, kako je najavljeno, povesti ministre privrede Margarete Šrambek i infrastrukture, inovacija i saobraćaja Norberta Hofera, dok će Knajsel učestvovati "samo" na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, prenosi Tanjug.

Neuobičajeno je u Austriji da kancelar, prije svega na put u SAD, gde je za 20. februar zakazan sastanak sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, ne vodi šeficu diplomatije.

Njeno poklanjanje pred predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, na Knajselovoj svadbi, izazvalo je negodovanje u Vašingtonu.

Zvanično izostanak Knajselove iz delegacije koju predvodi Kurc na predstojećim putovanjima iz njegovog kabineta obrazlažu smanjenjem delegacije.

Međutim, kako diplomate iza zatvorenih vrata tvrde, kancelar se sve više distancira od Knajselove, jer ona teži, kako kažu, da „podučava“ kolege u vladi i time sebe izoluje od ostatka kabineta.

Takođe razlog što je Kurc izbjegava je što Knajselova često svojim izjavama dovodi u pitanje ugled zemlje.

Tako je juče na tviteru objavila da podržava spornog nekadašnjeg državnog kancelara Klemensa Vencela Lotara fon Meternika, koji je poznat po uspostavljanju sistema "doušničke države".

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari