1
min read
A- A+
Pročitano

Pesnicom odbio napad ajkule (VIDEO)

14/11/2017 - 16:30
Autor:Nemanja Živaljević
99 pregleda

Britanski doktor Čarli Fraj preživio je juče napad ajkule u blizini australijske obale. Tek što je počeo da surfuje, uslijedio je napad koji odbio tako što je morsku neman udario pesnicom „u lice“. Australijski spasioci kažu da je Fraj imao bliski susret sa tri metra dugim morskim psom.

video

Čarli Fraj - surfer početnik, doktorirao je na svom prvom izlasku na pučinu – odbranio se od jakule tako što ju je udario pesnicom u lice.

„Došla je iza mog ramena. Okrenuo sam se i vidio ajkulinu glavu sa čeljustima. Udario sam je u lice i vratio se na dasku. Vikao sam mojim prijateljima koji su bili tamo i uspio sam da uhvatim talas“, kazao je Fraj.

Napad ajkule je ostavio traga. Vidljiv je na desnoj ruci koju je morski pas uspio da ugrize prije „direkta“.

„Ja i moji prijatelji smo tek počeli da surfujemo i pogledali smo snimak Mika Feninga. Pričao je o tome da je udario ajkulu u nos. To se i meni desilo + Imao sam osjećaj da je velika. Glava joj je bila prilično velika.“

Nakon napada plaža je bila zatvorena 24 sata. Spasioci su utvrdili da je ovaj britanski doktor, koji je stigao u Australiju prije dva mejseca, imao bliski susret sa tri metra dugom ajkulom.

Komentari