1
min read
A- A+
Pročitano

Počelo spašavanje Bergama i Lombardije: Stigli ruski stručnjaci

25/03/2020 - 12:50
Autor:Fos Media
7287 pregleda

Ruska i italijanska vojska počele su operaciju spašavanja Bergama od pandemije koronavirusa - među ruskom stručnjacima su i oni koji su radili na eliminacije smrtonosne ebole u Africi, navode ruski mediji.

Foto

Foto: AFP

U ovoj akciji učestvuju ruski stručnjaci sa potrebnim tehničkim kapacitetima, specijalizovani za borbu protiv mikroorganizama.

U skladu s tim, organizovan je marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600 kilometara, koji je realizovan u koordinaciji s italijanskom vojskom.

Najviši oficiri italijanske i ruske vojske napravili su generalni plan borbe s virusom koji je zahvatio područje italijanske pokrajine Lombardije i grad Bergama, prenosi Dnevni Avaz.

U ruskom odredu za borbu protiv virusa nalazi se i stotinjak osoba koji su vodeći stručnjaci Ministarstva odbrane u oblasti virologije i epidemiologije s međunarodnim iskustvom u borbi protiv epidemija.

Ruski avioni dostavili su i modernu opremu za dijagnostikovanje i dezinfekciju, kao što su višenamjenski mobilni sistem "Sič" i savremeni kompleks aerosolne dezinfekcije "Orlan".

Lombardija je jedna od najkritičnijih zona kada je u pitanju ova epidemija. Kada bi se ukupna epidemiološka situacija u ovom području stavila pod kontrolu, stvoreni bi bili uslovi za njeno konačno slamanje, uključujući područje cijele Italije, ali i šire, prenosi Dnevni Avaz.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari