1
min read
A- A+
Pročitano

Putin: Virus se stabilizovao u Rusiji

22/05/2020 - 21:35
Autor:Fos Media
70 pregleda

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da se korona virus stabilizovao u zemlji i da broj novozaraženih pada.

foto

Foto: Beta/AP

Tokom video sastanka sa vodećim zvaničnicima u zemlji Putin je rekao da "pozitivna dinamika nije toliko brza koliko bi oni željeli da bude" da je ponekad čak i nestabilna ali "da ona postoji".

Rusija je trenutno druga iza SAD po broju zaraženih korona virusom sa više od 324.400 slučajeva i više od 3.200 umrlih. SAD imaju preko 1,5 miliona zaraženih i više od 90.000 umrlih.

Ruski predsjednik je rekao da pozitivan trend omogućuje dalje ublažavanje restrikcija, ali je naglasio potrebu da se sačuva kapacitet bolnica za mogući drugi talas zaraze.

Zvaničnici su prijavili Putinu da su bolnice gdje se liječe pacijenti od Kovida-19 trenutno popunjene tek nešto preko pola kapaciteta i da opada priliv pacijenata, posebno onih u teškom stanju.

Stopa smrtnosti od korona virusa u Rusiji je ostala primjetno niska, na oko jedan odsto, što izaziva sumnje na Zapadu da Rusija prijavljuje manji broj umrlih nego što je stvarno. Ruski zvaničnici odbacili su ovu tvrdnju navodeći da niska stopa smrtnosti odražava efikasne preventivne mjere i rasprostranjeno testiranje.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari