1
min read
A- A+
Pročitano

SAD: Državni tužilac Sešons podnio ostavku

07/11/2018 - 22:23
Autor:Fos Media
46 pregleda

 Američki državni tužilac Džef Sešons podnio je ostavku na tu funkciju i o tome je pismom obavijestio Bijelu kuću.

a

Foto: Reuters

Predsjednik Donald Tramp je na Tviteru napisao da će novi vršilac dužnosti državnog tužioca biti šef Sešonsovog kabineta Met Vitaker, javio je AP.

U SAD, državni tužilac je na čelu ministastva pravde.

Ministar pravde SAD Džef Sešons podnio je ostavku na tu funkciju pošto se više od godinu dana suočavao s oštrim napadima američkog predsjednika Donalda Trampa zbog povlačenja iz istrage ruskog miješanja u predsjedničke izbore 2016. 

Sešons je ostavku danas objavio u pismu predsjedniku SAD Donaldu Trampu u kojem je naveo da je podnosi "na zahtjev" šefa Bijele kuće. 

Tramp je na Tviteru naveo da je za vršioca dužnosti ministra pravde postavio šefa Sešonsovog kabineta Metjua Vitakera, nekadašnjeg saveznog tužioca Ajove. 

Sešonsova ostavka predstavlja kulminaciju zatrovanih odnosa njega i američkog predsjednika, pogoršanih svega nekoliko nedjelja od početka mandata, kada se dosadašnji ministar pravde povukao iz istrage ruskog miješanja koja se bavi i eventualnom povezanošću Trampovog izbornog štaba s Moskvom. 

Tramp je smatrao da je Sešonsova odluka da se tada povuče otvorila vrata za imenovanje specijalnog savjetnika Roberta Mulera koji je preuzeo istragu ruskog miješanja i počeo da istražuje da li je Trampovo izdavanje naredbi Sešonsu bilo dio šireg pokušaja ometanja pravde i same istrage ruskog miješanja.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari