1
min read
A- A+
Pročitano

Dačić: Do kraja godine četiri-pet država povući će priznanje Kosova

05/11/2019 - 11:40
Autor:Fos Media
514 pregleda

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će do kraja godine "četiri-pet" država u svijetu povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Foto: EPA-EFE/Koča Sulejmanović

Foto: EPA-EFE/Koča Sulejmanović

Reagujući na izjavu američkog izaslanika Metjua Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ministar je za televiziju Hepi kazao da nema osnova za uvođenje sankcija jer kako je naveo, "nismo glupi da ne znamo šta je dozvoljeno".

Komentarišući navode da je u kontaktu sa liderom Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergejem Trifunovićem i da je spreman na saradnju sa opozicijom, Dačić je ocijenio da je suština tih optužbi da se "slomi naš otpor kad je riječ o pitanju Kosova".

"To je nebitna tema. Ko je taj Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam? Dragana Đilasa nisam vidio od kad sam postao ministar. Očigledno je plan da cio taj front bude usmjeren ka tome da slomi naš otpor kada je riječ o Kosovu i Metohiji. Oni rade protiv Vučića a ne protiv mene ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića", kazao je Dačić.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari