1
min read
A- A+
Pročitano

Kon: Sahrana patrijarha je nešto što se ne može zabraniti, vjernici da poštuju mjere

21/11/2020 - 20:10
Autor:Fos Media
424 pregleda

Vodeći srpski epidemiolog Predrag Kon kazao je povodom smrti patrijarha Irineja i sahrane najavljene za sjutra da vjernici u Beogradu treba da koriste zaštitu koja postoji, da vode računa o distanci i da izbjegavaju svaku mogućnost da dođe do zaraze.

Arhiva, foto: FOS Media

Foto: RTV

Kon navodi da su mjere na snazi, uključujući zabranu okupljanja više od pet osoba, ali da je istovremeno jasno da svaki vjernik osjeća potrebu da isprati svog patrijarha.

"Ono što ja moram da kažem je da je veliki rizik u ovoj situaciji i sam ispraćaj i sama sahrana. To je moja dužnost. S druge strane, sve one koji osećaju takvu potrebu, ja najljepše molim da koriste zaštitu koja postoji, da vode računa o distanci, da izbjegavaju svaku mogućnost da dođe do zaraze", poručuje Kon za RTS. 

Zvanično, taj skup u ovoj situaciji nije prihvatljiv epidemijski, ukazuje Kon, ali s druge strane, kako je dodao, to je nešto što niko ne može da zabrani.

Kon upozorava da se u Beogradu dnevno otkrije više od 2.000 novih slučajeva, a praktično se 20.000 dnevno pojavljuje.

"To je 10 puta više nego što otkrivamo. Molio bih posebno starije i koji su posebno osjetljivi da sebi ne dozvole rizik kakav će biti na toj sahrani", poručuje Kon.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari