1
min read
A- A+
Pročitano

Pronađeno tijelo jednog od trojice radnika nestalih u hidroelektrani

10/01/2019 - 15:59
Autor:Fos Media
344 pregleda

U hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat jutros je izbio požar. Na intervenciju su izašli vatrogasci.

Bozo Radic / CROPIX

Bozo Radic / CROPIX

Kako je potvrđeno Hini, prije požara se dogodila eksplozija, ali uzrok požara još uvijek nije poznat. U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetorica radnika. Šestorici je ukazana lijekarska pomoć, a za trojicom njih se tragalo unutar hidroelektrane.

Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, ali i do trojice radnika zarobljenih unutra. Osim vatrogasaca, do njih se probijaju i ronioci. Nakon gašenja požara, vatrogascima je potragu za radnicima otežavao gusti dim.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, rekao je kako su tri osobe za kojima se traga uzele zaštitnu opremu i da se njome koriste, ali i kako je pitanje koliko će ona moći izdržati.

Nedugo nakon 14 sati objavljeno je kako je pronađeno tijelo jednog od trojice nestalih radnika.

Tri osobe su prevezene u bolnicu s lakšim povredama, tri osobe su primile lijekarsku pomoć na terenu, dok se za tri osobe još uvijek traga, potvrđeno je Hini od direktorice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grbe-Bujević.

Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, dok su ronioci ušli u tunel koji vodi do hidroelektrane u potrazi za tri nestale osobe unutar hidroelektrane.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari