1
min read
A- A+
Pročitano

Šešelj: Zaoštriti odnose sa Crnom Gorom i preduzeti kontra mjere

14/05/2019 - 13:22
Autor:Fos Media
941 pregleda

Srbija treba da zaoštri odnose sa Crnom Gorom i da preduzme kontra mjere zbog procesa u kojem je 11 srpskih državljana osuđeno na zatvorske kazne zbog državnog udara, ocijenio je šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Foto

Foto: Tanjug

Kako je saopšteno iz SRS-a, Šešelj je na sjednici Skupštine kazao da bi Srbija mogla da otkaže međunarodne ugovore koji su u interesu Crne Gore, kao i gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru.

„A ako to ništa ne pomogne, da odmah uhapsi 11 državljana Crne Gore i da ih osudimo za pokušaj državnog udara. Nema dokaza – pa nijesu ni oni imali dokaze. Pa, kad ih osudimo naći ćemo dokaze“, rekao je Šešelj.

On je kazao da je proces optuženima za državni udar bio „montiran“, i ocijenio da Crna Gora ne zaslužuje bilo kakve olakšice srpske vlade, pomoć na bilo kom planu - ekonomskom, stručnom, političkom, jer se danas, kako je naveo, u Crnoj Gori najgore postupa prema Srbima.

„Danas nijedan Srbin ne može da se zaposli u javnom preduzeću, lideri srpskih partija se hapse bez ikakve krivice, režim Mila Đukanovića je prerastao u diktaturu, a sramota bi bilo da demokratska Srbija održava dobre odnose sa takvom državom“, kazao je Šešelj.

On je dodao da bi Srbija morala da obavještava svjetsku javnost o tome šta se u Crnoj Gori dešava, i da su sve to razlozi da Srbija „zaoštri do kraja“ odnose sa Crnom Gorom.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari