1
min read
A- A+
Pročitano

Zagreb: Saborski poslanik pokušao da presretne Vučića

12/02/2018 - 19:02
Autor:Fos Media
239 pregleda

Poslanik Mosta u hrvatskom Saboru Miro Bulj napravio je incident, kada je pokušao da presretne predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na ulasku u Sabor.

a

Foto: Espreso

Kamere su pratile predsjednika Vučića koji je pješice pošao iz sjedišta hrvatske vlade preko Markovog trga do zgrade hrvatskog parlamenta, a na snimku se samo čulo kako Bulj dobacuje nešto Vučiću, ali, pošto ga je obezbjeđenje zadržalo dalje, nije se moglo čuti šta je doviknuo, prenosi RTS.

Čulo se, međutim, i vidjelo kako mu Vučić, nimalo uznemiren, odgovara.

"Nisam se uplašio, mogu da vam odgovorim na svako pitanje, za mene nema tabu tema...", rekao je Vučić.

Hrvatski novinari su javili da je Bulj pokušao da izađe pred srpskog predsjednika, ali nije uspio, pa mu je dobacio "kada će posjetiti hrvatsku Glinu".

Bulj je prije toga učestvovao na protestu hrvatskih veterana i udovica na Trgu bana Jelačića, a u izjavi novinarima je protestovao što im nije dozvoljen protest na Markovom trgu.

Bulj je rekao da ne razumije zbog čega predsjednik Srbije dolazi i zašto su ga zvali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predstavnici hrvatske diplomatije.

"Ovo je samo igrokaz koji vrijeđa porodice poginulih branitelja, kojima je zabranjen legalno prijavljen protest na Trgu Svetog Marka", kazao je Bulj.

Pripadnici hrvatske policije, koji su obezbjeđivali Trg Svetog Marka tokom protesta, privukli su posebnu pažnju neobičnim puškama.

Riječ je o antidron puškama, specijalno namijenjenim za zaustavljanje dronova.

Hrvatska policija je prošle godine nabavila novu opremu u vrijednosti od 34 miliona kuna, a među tom opremom su i antidron puške, čija je vrijednost 266.000 kuna po komadu, objavio je zagrebački Večernji list.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari