1
min read
A- A+
Pročitano

Bivši sudija: Za Real navija 90% arbitara

22/05/2020 - 9:55
Autor:Fos Media
104 pregleda

Eduardo Iturade Gonzales koji je nekada dijelio pravdu na terenima širom Španije izjavio je da čak 90% sudija u Španiji navija za Real Madrid.

foto

foto: Getty

Gonzales je odgovarao na pitanje novinara "El Mundo Deportivo" koji je pokrenuo, može se slobodno reći kampanju protiv madridskog Reala, poslije priznanja engleskog sudije Marka Klatenburga da je priznao Ramosov gol iz ofsajda u finalu Lige šampiona 2016. Inače, ovaj sudija je deklarisani navijač Atletik Bilbaoa.

''Odnos Real - Barselona među sudijama je 90:10 procenata. Srećom ja sam iz Bilbaoa gdje većina ljudi navija za Atletik, ali ostatak zemlje podijeljen je između Barselone i Reala. A među sudijama velika većina su navijači Reala. Međutim, to nipošto ne znači da su neprofesionalni kada sude njihove mečeve'', rekao je Gonzales.

"El Mundo Deportivo" je poslije Klatenburgovog priznanja objavio tekst o spornim sudijskim odlukama koje su donošene u korist Reala u Kupu/Ligi šampiona, a potom su madridski mediji uzvratili istom mjerom, samo protiv Barselone.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari