Ratko Đurković za FOS: Na Slovence bez opterećenja, sa vjerom da možemo!

Nomen est omen. Ime je znak. U našim imenima – pouka nam je ostala od antičkog Rima – upisan je naš karakter. Oni koja ga poznaju, saglasiće se sa latinskom poslovicom: Ratko Đurković – ratnik rukometa. Na terenu, bio je tvrđi od lovćenskog krša u čijem podnožju je stasao. Rivali su se odbijali od njega kao od stijene. Ministar odbrana Lovćena, Metaloplasitke, Sintelona, Partizana, Bidasoe, Segeda i Bosne, sa kojima se naosvajao pehara – šest šampionskih (u SRJ, Mađarskoj i BiH) i tri u Kupu.

Nepotpuna Vujina osveta: Sudije otele Slovencima pobjedu protiv Njemaca! (VIDEO)

Njemačka je u prvom kolu preslišala Crnu Goru, dok je Slovenija poražena od Makedonije – pred njihov međusobni duel u zagrebačkoj Areni, bilo je logično da evropski šampion savlada bronzanu selekciju sa Svjetskog prvenstva. Vuja, međutim, ne bi bio Vuja kada bi priznavao logiku.

Cvetković i Škrbić demantovali da su se potukli u Splitu, ali...

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković i nekadašnji kapiten Dragan Škrbić, sada potpredsjednik Saveza, priznali su da su imali verbalnu raspravu poslije poraza od Švedske (30:25) na Evropskom prvenstvu, ali i demantovali pisanje pojedinih medija da su bili na ivici tuče.