Mladen Rakčević za FOS o danima rukometa u prijestonici: Ovo je vraćanje našeg duga Cetinju i Lovćenu

Sportska planeta otkriva čari ponovnog zaljubljivanja u magiju bubamare, budno prateći mečeve na Svjetskom prvenstvu u Rusiju. Cetinjani, tako često „kontra svijeta“, će narednih dana, u skladu sa svojom trofejnom tradicijom, biti opčinjeni rukometnom loptom.

FOS tema: Čegovića su Lavovi?

Čegović si, mali – pitao bi starina, sučući brk, premjeravajući, ka` iz tuđe glave, neznanog dvometricu, koga, svemusečini, vidi prvi put. A onda bi dični đetić prikupio vazduh i raspalio jezikom, naizust nabrajajući oca, đeda, prađeda, askurđela, i tako sve do Kosova; pa bratstvo, pleme, Carev laz, Vučji do, Grahovac, Skadar, Obilića medalje... Da se zna da je kućić i odžaković, soj i „raca“.

Lino Červer za FOS: Posao smo završili u Osijeku, Crna Gora je talentovana i može mnogo (FOS VIDEO)

Davajući izjavu za FOS ispred svlačionice rukometne reprezentacije Hrvatske, selektor Kauboja Lino Červar nije djelovao razočarano zbog poraza od Crne Gore u revanšu baraža (32:31). Izgledao je kao brižni profesor, spreman da svojim učenicima ukaže na greške.

Dragan Đukić: Niko nije razgovarao sa mnom o produženju ugovora, Crna Gora ima perspektivu (FOS VIDEO)

Slast trijumfa nad Hrvatskom (32:31) u revanš meču baraža za Svjetsko prvenstvo, za selektora crnogorske rukometne reprezentacije Dragana Đukića miješala se sa gorčinom zbog eliminacije. Ali, i zbog toga što je meč u dvorani Verde interesovao tek nešto više od 500 okupljenih gledalaca.