1
min read
A- A+
Pročitano

Marselo Bijelsa je pravi ''ludak''

13/02/2020 - 11:23
Autor:Fos Media
152 pregleda

Marselo Bijelsa je jedan od najekscentričnijih trenera današnjice. Prošlog proljeća je naredio izabranicima iz Lidsa da poklone gol protivniku, pošto je njegov tim prethodno na nesportski način stigao do prednosti. Evo i novih priloga za biografiju 64-godišnjeg Argentinca.
 

foto

foto: Beta/AP

Nekadašnji igrač Liverpula Mark Gonzales i aktuelni reprezentativac Čilea Hoze Pedro Fuensalida prisjetili su se nekih trenutaka iz vremena kada je Bijelsa vodio selekciju te zemlje. Konkretno, dešavanja poslije poraza od Ekvadora.

''Bijelsi je bilo vrućina, ušao je u svlačionicu i hodao gore-dolje. Bio je u praznoj svlačionici, do naše igračke. Ušli smo u svlačionicu, a on je potpuno go ležao na stolu. Izgledalo je kao da će neko da ga operiše'', priča Gonzales.

I Fuensalida se prisjetio jednog meča.

''Izgubili smo od Italije, a Bijelsa se posvađao sa njihovim selektorom. Otišao je u svlačionicu, hodao kao lud i skidao sve sa sebe'', kaže Fuensalida.

Samo u ovoj deceniji, prije nego što je preuzeo Lids, Bijelsa je vodio Atletik Bilbao, Marselj i Lil. Najveći trenerski uspjeh mu je zlatna olimpijska medalja sa Igara u Atini 2004. sa selekcijom Argentine.

Ne nosi džabe nadimak El Loko ili u prevodu – Ludak. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari