1
min read
A- A+
Pročitano

Prvi čovjek Sampdorije: Sezona je gotova

25/03/2020 - 11:05
Autor:Fos Media
172 pregleda

Priča o nastavku sezone u jeku pandemije virusa korona za Masima Ferera ne pije vodu. Prvi čovjek Sampdorije je digao ruke od prekinutog prvenstva i poručuje da ga ne bi trebalo nastavljati. Kad god da dođe vrijeme da može da se igra.

foto

foto: Reuters

Italija je najpogođenija zemlja na svijetu kada je pandemija u pitanju, pogotovo sjever države. Stanje se ne popravlja i zbog toga za Ferera je suludo uopšte razmišljati o igranju fudbala.

Njegova ideja, oko koje sigurno neće biti jedinstvenog stava je da se prvenstvo - poništi.

"Za mene, sezona je završena. Možemo da pravimo planove, da se bavimo hipotezama, da damo sebi mjesec dana da se pripremimo, pa da zaigramo preostalih 12 kola i da time uđemo u avgust. I šta ćemo onda sa narednom sezonom? Hajde da odmah pričamo o sljedećoj takmičarskoj godini, da ovu anuliramo", poručio je Ferero.

A anuliranje bi značilo i da nema prvaka...

"Znam da će me Klaudio Lotito (gazda Lacija) ubiti zbog ovog, ali to je život. Za mene je sezona završena i ne bi trebalo da se nastavlja".

Serija A bi po tom planu izgledala drugačije naredne sezone, pošto niko ne bi ispao, a dva kluba iz Serije B bi bila dodata.

"Benevento ima 69 bodova u Seriji B i šta oni da kažu na sve ovo!?"

Po informacijama iz Italije, dvije su struje među klubovima prve lige: u jednoj, koju predvodi Lacio, zagovaraju ideju da se liga nastavi kada god se bude mogli, a drugi su, među kojima je Sampdorija, da se prvenstvo anulira i da nema šampiona, niti ispadanja.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari