1
min read
A- A+
Pročitano

Tumbaković: Matematički postojimo, ali šanse minimalne

08/10/2019 - 8:50
Autor:Fos Media
566 pregleda

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da su šanse Srbije za plasman na EURO kroz kvalifikacije minimalne, uprkos tome što u teoriji još postoje.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

"Matematički još postojimo. Realno, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vrijeme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobijedim, napravim dobar rezultat", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Slijedi prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

"Pravimo atmosferu koja treba da bude dio krajnjeg uspjeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unaprijedimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približimo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat", kazao je sektor.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.

"Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, vidimo koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz utakmica koje smo igrali u septembru, pomogao nam je da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora", rekao je Tumbaković.

Utakmica protiv Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu, a potom u ponedjeljak u Vilnjusu slijedi susret sa Litvanijom.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari