1
min read
A- A+
Pročitano

Božica Mujović za FOS: Selektorka je na početku, ali kakva je bila na terenu takva je i pored klupe

15/05/2019 - 13:33
Autor:Fos Media
195 pregleda

Eurobasket - misija broj pet za košarkašice Crne Gore, a drugi izazov na velikom takmičenju u karijeri Božice Mujović.

Foto

Foto: FIBA

Naše košarkašice prije nekoliko dana počele su pripreme za Igre malih zemalja koje krajem mjeseca počinju u Crnoj Gori, ali prije svega za peto učešće na Evropskom prvenstvu.

"Već sada je atmosfera odlična, sve igračice su došle spremne i motivisane da što više pokažu. Od početka se krenulo sa jakim i napornim radom - sa željom da što spremnije dočekamo Igre malih zemalja", poručila je za FOS Božica Mujović.

Teško bez Jelene, ali...

Bez problema se nije moglo ni ovog puta, pa će naše dame u Letoniji morati da nastupe bez kapitenke Jelene Dubjević.

"Jelena je bez razmišljanja naša najbolja igračica i trebalo je da bude naš glavni adut i vođa ekipe kako na Igrama malih zemalja tako i na Eurobasketu. Njen izostanak je itekako veliki problem, ali ćemo se potruditi da taj nedostatak anuliramo što je maksimalno moguće", istakla je Mujovićeva.

Foto

Novost je i da će Crnu Goru kao selektorka voditi dojučerašnja kapitenka Jelena Škerović...

"Kao što svi znaju, selektorka ima ogromno iskustvo igranja na mnogim velikim takmičenjima. Trudi se da svoje znanje i iskustvo prenese na sve nas, a naročito na mlađe igracice. Igrale smo zajedno u reprezentaciji tako da se znamo vrlo dobro - kako je kao igračica davala svoj maksimum tako se trudi da isto radi i kao trener", objasnila je Božica.

Francuska favorit EP, naša šansa je Švedska

Eurobasket kreće 27. juna, domaćini su Srbija i Letonija.

Foto

Naša selekcija u grupi B u Rigi boriće se sa Francuskom, Češkom i Švedskom.

"Grupa ni malo nije laka, a našu šansu ćemo sigurno traziti protiv Švedske, iako se nećemo lako predati ni protiv Česke i Francuske", jasna je Božica. "Ako dobro budemo otvarali mečeve i budemo istrajni u tome pokušaćemo i neko iznenađenje da napravimo".

Foto

Ko je najbliži šampionskom tronu?

"Što se tiče favorita - upravo je Francuska, koja se nalazi u našoj grupi, jedan od favorita za najsjajnije odličje. Uz Španiju koja je uvijek u vrhu evropske i svjetske košarke", zaključila je mlada košarkašica Crne Gore.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari