2
min read
A- A+
Pročitano

Sutjeska počela pripreme za novu sezonu: Nećemo biti preambiciozni u startu, cilj je da postanemo ''odskočna daska'' za Nikšićane

14/08/2019 - 17:11
Autor:Fos Media
662 pregleda

Košarkaši nikšićke Sutjeske počeli su pripreme za narednu sezonu u kojoj će se, osim domaćih takmičenja, ponovo nadmetati i u ABA 2 ligi.

foto: onogost.me

foto: onogost.me

Nikšićani u novu sezonu ulaze sa novom upravom, a današnju konferenciju za medije otvorio je Željko Ćorić, novi predsjednik Sutjeske, koji je na toj funkciji zamijenio Darka Perovića.

''Ovaj klub pripada navijačima i našem gradu, kao što je to bilo i do sada, a nadam se da ćemo to podići za stepenicu više u narednom periodu'', kazao će Ćorić, koji je iskoristio priliku da zahvali Peroviću na izvanrednim rezultatim ostvarenim pod njegovim rukovodstvom (Kup Crne Gore, plasman u ABA ligu i dva puta u ABA 2).

“Moram reći da je naš cilj skroman, nećemo biti preambiciozni u startu, ali kao svaki sportski kolektiv, zdrava ambicija je nadati se i većem i onome što možda nije dokučivo na prvi mah. Cilj je svakako zadržati status ABA ligaša, a imajući u vidu novu odluku Košarkaškog saveza, svakako da je jedan od ciljeva, ukoliko želimo zadržati status ABA ligaša, ostvariti jedno od prva dva mjesta u domaćem takmičenju”, prenio je Ćorićeve riječi portal onogošt.me.

Prvi čovjek Sutjeske kazao je da će fokus u narednoj sezoni biti na nikšićkim košarkašima, koji trenutno čine četrnaest šesnaestina rostera.

“KK Sutjeska je ponosan i na rad sa mlađim selekcijama, a sada će biti veći fokus na radu sa njima nego što je to bio do sada. To su naše buduće nade, budući igrači Sutjeske, a imajući u vidu kakva je trenutna situacija, to su i buduće nade reprezentativnih selekcija, kao što je i sada slučaj i sa juniorima i sa kadetima i sa pionirima.''

Novi sportski direktor kluba, Boris Nikolić, koji će na toj funkciji naslijediti Gorana Jeretina, smatra da će Sutjeska u narednom periodu postati ''odskočna daska'' za mlade i talentovane lokalne igrače.

''Napravljen je tim trenera u mlađim kategorijama, koji će za cilj imati pravljenje igrača, a ne na neko postizanje rezultata, jer nam je u interesu da u nekom narednom periodu okosnica prve ekipe budu igrači iz naših mlađih selekcija. Napravićemo saradnju i sa ostalim lokalnim klubovima i školama košarke da bi pokušali da za svu kvalitetnu djecu ''odskočna daska'' bude naš klub, gdje će svoj kvalitet prezentovati kroz igranje u našoj seniorskoj ekipi“, naveo je Nikolić.

Trener Nikšićana će i naredne sezone biti Zoran Glomazić, kojem je nova uprava obnovila povjerenje.

''Vratili smo domaće igrače Đokovića i Čorovića, kao i dva perspektivna mlada igrača, Bojića iz Budućnosti i Tomčića iz Užica. Dosta kvalitetnih igrača je otišlo iz Nikšića i cilj nam je da ih vratimo da igraju za Sutjesku, gdje su i ponikli. Danas odlazimo na bazične pripreme gdje ćemo se baviti košarkom, dobrim radom i dobrom atmosferom, jer nas očekuje jako duga sezona“, istakao je Glomazić.

Iskusni centar, Boris Lalović i u novoj sezoni će biti kapiten, pa je pozvao navijače da i ubuduće budu njihov šesti igrač.

''Meni i mojim saigračima ostaje da od prvog treninga pristupimo obavezama maksimalno ozbiljno, prevashodno kroz prvi dio bazičnih priprema i da budemo što spremniji kako bi smo odgovorili na sve izazove koji nas očekuju, kako u regionalnom takmičenju, tako i kroz domaće prvenstvo. Takođe, zahvalio bih našoj vjernoj publici i pozvao ih da budu prisutni u Sportskom centru u što većem broju i u novoj sezoni, a mi ćemo kroz maksimalno zalaganje na terenu, borbenošću, a i pobjedama probati da se odužimo za to“, kazao je Lalović.

Košarkaši Sutjeske već danas odlaze na pripreme na Žabljak, gdje će boraviti narednih deset dana.

piše: Miloš Stijepović

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari