1
min read
A- A+
Pročitano

Vojinović kandidat Budućnosti za novog direktora ABA lige

11/07/2019 - 10:55
Autor:Fos Media
591 pregleda

Još uvijek se čuju odjeci završetka prethodne sezone u regionalnoj košarkaškoj ligi. Nakon veoma burnog završetka i brojnih prepucavanja između klubova, izgleda da je konačno riješeno da se preko svega toga pređe.

Foto: Univerzitetski sportski savez Srbije

Foto: Univerzitetski sportski savez Srbije

Krajem maja održana je prva sjednica Skupštine ABA lige u Banjaluci, a potom se desio i sastanak klubova sa Jadrana sa jednim od glavnih sponzora lige, „MYD Sports“, koji je bio nezadovoljan dešavanjima u finalnoj seriji i čak je prijetio da će tužiti klubove učesnike regionalnog takmičenja zbog narušenog ugleda. Situacija se, ipak, smirila, pa do toga neće doći, a sve zahvaljujući uvjeravanjima da će biti izvršene korjenite promjene u rukovodstvu i organizaciji čitavog takmičenja.

Početkom tekućeg mjeseca u Banjaluci je održana druga sjednica Skupštine, na kojoj je usaglašeno da će novo rukovodstvo biti izabrano u najkraćem mogućem roku. Nepoverenje je tako izglasano dosadašnjem sportskom direktoru, Žarku Čabarkapi, kao i predsjedniku lige, Krešimiru Novoselu. Predsjedništvo lige je za to vrijeme ovlašćeno da do izbora novog menadžmenta vodi računa o pripremama za novu sezonu u oba ranga, kao i ABA Superkupu i takmičenju juniora.

U međuvremenu, dva kluba sa Jadrana su, prema našim saznanjima, već iznijela kandidate za mjesto novog sportskog direktora takmičenja, koji će naslijediti Žarka Čabarkapu. Partizan na to mesto želi da postavi Branka Sinđelića, bivšeg košarkaša crno-bijelih, dok se Budućnost, kako se može čuti, odlučila da predloži Miliju Vojinovića, koji je prethodne sezone dijelio pravdu i u finalu ABA lige.

Kandidat Partizana, Branko Sinđelić, prve košarkaške korake načinio je upravo sa crno-bijelima, a najveći dio karijere proveo je igrajući u Francuskoj. Profesionalnu karijeru okončao je 2010. godine.

S druge strane, Milija Vojinović je svima dobro poznato lice. Pištaljku je prvi put u ruke uzeo 1994. godine, a od 2001. godine je međunarodni arbitar. Pored ABA lige i domaćeg šampionata, ima ogromno iskustvo suđenja u Evroligi i Evrokupu. Prošle sezone sudio je na osam duela u elitnom takmičenju. 

Rukovodstvo Crvene zvezde još uvijek se nije izjasnilo po ovom pitanju, pa su zasad ova dva imena „u igri“. Očekuje se da će novo rukovodstvo lige biti izabrano u naredne dvije nedjelje.

Izvor: Mozzartsport.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari