1
min read
A- A+
Pročitano

"Značajan broj klubova konkuriše za Evroligu"

11/06/2019 - 16:17
Autor:Fos Media
251 pregleda

Košarkaškoj javnosti je poznata većina klubova koji konkurišu za Evroligu, a među njima je i podgorička Budućnost, kao i Partizan, Lijetuvos Ritas, Uniks iz Kazanja, Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpija...

Foto

Foto: Budućnost Voli

Poznato je 17 od 18 učesnika najelitnijeg takmičenja, a rukovodstvo Evrolige će pozinicu dodijeliti nekom od gore navedenih timova, a kako su sami rekli, lista je prilično dugačka.

"Žao nam je, ali ne možemo da dostavimo informacije koje su ekipe zainteresovane jer one nijesu javne. Možemo samo da kažemo da smo dobili značajan broj predloga za dobijanje specijalne pozivnice i mi smo u procesu njihove procjene," rekao je za Sport Klub direktor komunikacija Evrolige Dijego Fernandes.

Кoji su kriterijumi za dobijanje vajld kard? Navijačka baza, istorija kluba, uspjesi u takmičenju...

"Od bilo kog kluba koji se prijavi za specijalnu pozivnicu tražimo standardne informacije, a nakon dobijanja tih informacija Izvršni odbor akcionara ECA procjenjuje sve podatke i činjenice. To su: vlasnička struktura, organizaciona struktura, dvorana, ulaznice, TV gledanost u domaćim ligama, društvene mreže/pratioci, grad/demografski položaj, struktura prihoda u budžetu, struktura budžetskih troškova i petogodišnji strateški plan."

Кada će odluka biti donesena?

"Predložena lista timova za učešće u Evroligi i Evrokupu će biti predstavljena posle sastanka Izvršnog odbora ECA 27. juna. Da bi se proces završio, lista timova učesnika treba da bude potvrđena na sastanku akcionara ECA koji će biti održan tokom meseca jula," navodi Fernandes.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari