1
min read
A- A+
Pročitano

Čavor i Lasica uglas: Njemci najteži rival, ali ne pomišljamo na predaju

12/01/2018 - 18:00
Autor:Fos Media
106 pregleda

Tri planetarne, dvije kontinentalne i jedna olimpijska kruna – njemačka rukometna reprezentacija ima čvrstu podlogu u zlatu za tvrdnju da je jedna od najjačih na svijetu. Uz to, trofejnu kolekciju „Manšafta“ popunjava još osam medalja sa velikih takmičenja. Sjutra u zagrebačkoj Areni (17:15) važeći evropski šampion sudariće se sa Crnom Gorom, koja u prethodna tri nastupa na finalnim turnirima nije upisala ni pobjedu.

Rukometaši

Foto: rscg.co.me

Kladioničarske kuće izvagale su odnos snaga – kvota za očekivanu pobjedu Njemaca je 1.06, dok se mogući trijumf izabranika Dragana Đukića tretira kao čudo sa koeficijentom 13.

„Čeka nas izuzetan protivnik, koji je na svim pozicijama popunjen sa po dva odlična igrača. Njemci su godinama u samom vrhu evropskog i svjetskog rukometa“ – najavljuje duel desni bek „lavova“ Stefan Čavor. Zna dobro materiju, jer je član bundesligaša Venclara.

Na njegove riječi nadovezuje se kolega sa desne strane napada, krilo Marko Lasica.

„To je vjerovatno najteži mogući rival na premijeri.“

Najteži, ali ujedno i najlakši – u meču sa takvim „teškašem“, „lavovi“ nemaju šta da izgube.

„Nećemo se predavati. Kao i uvijek, daćemo sve od sebe i probaćemo da odigramo što bolje“ – poručuje Čavor.

„Tu smo da izginemo i da sve što imamo iznesemo na parket“ – pridružuje se u ratničkom stavu Lasica, koji zatim izdvaja i adute našeg tima.

„Homogenost i drugarstvo. Mi smo kao porodica sa geslom 'svi za jednog, jedan za sve'.“

Logično je da misli „lavova“ budu usmjerene i ka susretu drugog kola sa Makedonijom, koji može biti odlučujući za prolaz u drugu fazu. Ipak...

„Trenutno mislimo samo o prvom narednom meču“ – tvrdi Čavor.

„Važno je kako ćemo otvoriti prvenstvo.“

Komentari