1
min read
A- A+
Pročitano

Igre u Tokiju možda nikada ne ugledaju svjetlost dana

22/05/2020 - 7:40
Autor:Fos Media
67 pregleda

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah otkrio je da je moguće da Olimpijske igre budu otkazane.

foto

Olimpijske igre u Tokiju pomjerene su za narednu, 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

On je potvrdio spekulacije da će Igre biti otkazane ukoliko iz nekog razloga ne budu održane naredne godine (od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine).

Bah se nada da će one "poslati poruku solidarnosti cijelom svijetu", te da će njima biti "proslavljena pobjeda protiv koronavirusa".

"Ne postoji nacrt za nešto ovako tako da moramo da smišljamo stvari iz dana u dan. Veoma je zahtjevno, ali istovremeno fascinantno", poručio je Bah za "BBC".

Premijer Japana Šinco Abe je prethodno izjavio da će njegovoj zemlji biti potencijalno teško da organizuje Igre ukoliko ne bude pronađena vakcina protiv kovida-19.

"Što se ovog pitanja tiče, uzdamo se u savjet Svjetske zdravstvene organizacije (SZO). Uspostavili smo jedan princip, a to je: Organizovaćemo Igre pod bezbjednim okolnostima za sve učesnike. Niko ne zna kako će svijet izgledati za godinu dana, pa ni za dva mjeseca. Zbog toga moramo da se uzdamo u mišljenje eksperta i da donosimo odluke u određenim trenucima zasnovane na njihovim savjetima", jasan je Njemac.

Bah je otkrio riječi premijera Abea, koji je istakao da je naredno ljeto "posljednja opcija" da Japan organizuje OI.

"Iskreno, to donekle razumem. Ne možete zauvek da imate 3.000-5.000 ljudi zaspolenih u organizaciji komiteta. Ne možete sportiste da konstantno držite u neizvjesnosti. Ne možete da promjenite planove svakog sporta na svijetu. Ne možete da se toliko preklopite sa budućim Olimpijskim igrama, tak oda razumem ovakav stav našeg partnera u Japanu", podvukao je Bah.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari