1
min read
A- A+
Pročitano

Jadran dočekuje šampiona Evrope

12/01/2018 - 21:44
Autor:Fos Media
35 pregleda

Vaterpolisti Jadrana pobjedom protiv Mornara iz Splita otvorili su 2018. godinu, ali mnogo teži ispit čeka ih u 6. kolu LEN Lige šampiona, jer će u bazenu Instituta Igalo igrati s prvakom Evrope, mađarskim Solnokom.

Jadran

Foto: Radio Jadran

Protivnik je ekipa koja se u ovoj sezoni već okitila sa nekoliko titula, a najznačajnija je svakako Super kup Evrope, kazao je za Radio Jadran trener Novljana, Vlado Gojković:

"Igraju dobro, mada su imali jedan iznenađujući poraz od Špandaua, ali su nakon toga dobili Pro Reko. Za nas ne može biti veća motivacija nego igra protiv njih. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor, pogotovo u početku i da što duže utakmicu držimo u egalu, pa kad bi se otvorilo, da se nadamo i nečem većem", navodi on.

U redovima Novljana ponovo neće biti povrijeđenog Spaića, ali Gojković je i bez njega dobro uštimao ekipu, pa se u susretu sa Splićanima nije osjećao nedostatak mladog centra. Ostaje da se vidi mogu li mlađani Jadranaši da iznenade prvaka Evrope i uzmu bodove.

Jadran se nakon 5 odigranih kola nalazi na 4. poziciji na tabeli B preliminarne grupe sa 10 osvojenih bodova, dok je Solnok sa 12 na diobi prvog sa Špandauom i Pro Rekom.

Utakmica na bazenu Instituta Dr Simo Milošević počinje u 17:15 časova, a ulaz je 2 eura.

Komentari