1
min read
A- A+
Pročitano

Kata tim eliminisan u prvom kolu SP

08/11/2018 - 12:18
Autor:Fos Media
78 pregleda

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore eliminisan je u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Madridu.

Foto

Foto: Mina

Tim u sastavu, Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, nezasluženo je poražen od Kolumbije 3:2.

Kolumbija je u narednom kolu izgubila od Japana 5:0, čime je crnogorskom timu zatvorila vrata repesaža.

Crnogorski kataši debitovali su na šampionatu svijeta, a posljednja dva Evropska prvenstva, u Izmitu prošle i Novom Sadu ove odine, završili su kao petoplasirani.

Član kata tima, Vuković kazao je da su nepravedno poraženi i da Kolumbija ničim nije zaslužila da pobijedi.

“Izenađeni smo rezultatom i razočarani. Izgubiti na takav način na Svjetskom prvenstvu je zaista nezamislivo. Dok je takvog navlačenja sudija i sudijskih grešaka takmičenja gube smisao. Zadovoljan sam kako odradili i to je bilo jedno od naših najboljih izvođenja te kate”, kazao je Vuković agenciji Mina.

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da sudije protiv Kolumbije nijesu bile objektivne.

"Očekivao sam sigurnu pobjedu našeg tima protiv Kolumbije, ali sudije nijesu bile objektivne. Imali smo kvalitet da se primaknemo borbi za medalju, ali jednostavno nismo mogli protiv sudija", rekao je Bukilić.

On je naglasio da su crnogorski kataši u sve tri konkurencije mogli više.

"Radulović je zaustavljena u četvrtom kolu tijesnim rezultatom 3:2. Vojvodic je poražen u drugom kolu od odličnog takmičara iz Hong Konga. Primijetno je da u velikim mečevima ne trpimo pritisak kako bi trebalo, pa se to puno odrazi na cjelokupan utisak koji takmičari ostavljaju na sudije", kazao je Bukilić.

Za danas je predviđeno i prvo kolo takmičenja u borbama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće ženska ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

U subotu su na programu mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će u nedjelju biti poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari